Tillverkare

Sofie Karlsson

Equeen

Jag heter Sofie Karlsson och bor i Motala som ligger i Östergötland. Jag har ridit sedan jag fick min första häst vid 3 års ålder. En söt förvuxen shettis vid namn Rumpnisse och därefter har det fortsatt.

 

Min bästa ponny var D-ponnyn Mr Frozzy som vi köpte 2003 då han var 6 år och bara inriden. Med honom red jag SM i hoppning, flertalet placeringar t.o.m. MSV A hoppning, lag-SM final i Strömsholm och även MSV fättävlan.

  

Därefter har jag haft många olika hästar, både egna och andras som jag tävlat och utbildat.

Jag är extra glad i unghästar och har deltagit i Falsterbo och Breeders med både 4, 5, 6 och 7 åriga hästar och har även deltagit i Unghäst VM.

År 2016-2017 gick jag en unghästutbildning i Flyinge och kan nu titulera mig unghästutbildare.

 

I stallet har jag flera hästar där många av de är unghästars som satsar mot Falsterbo och Breeders 2018. Min bästa häst för tillfället är 10 åriga Lucchini (e Camaro M – Robin Z) som jag köpte som 2 åring från uppfödaren. Han har gått både Falsterbo och unghäst VM och går nu 145 cm, svår hoppning.

 

Jag driver ett eget företag där jag utbildar hästar, hjälper till att sälja hästar och har även lektioner för både ponny och hästekipage flera kvällar i veckan.

Är ni intresserade av att träna för mig, lämna er häst eller ha helgkurser är ni varmt välkomna att kontakta mig.

 

När man ridit många år har man hunnit testa många olika märken på ridutrustning. De absolut bästa ridbyxorna på marknaden enligt mig är Horse Pilot. De ridbyxorna ger extra grepp vid sadeln utan att det är t.ex. silikon som kan slitas ut, men samtidigt ”fastnar” du inte i sadeln. Det är även kompression över låren för extra stöd. Dessutom är ridbyxorna väldigt snygga!

Jag använder mig också utav en tävlingskavaj från Horse Pilot som är fantastisk skön och med en superfin passform.

När det kommer till hästen så har Equiline de bästa schabraken, de finns i många fina färger, ligger bra under sadeln och håller fin form trots många tvättningar.

 

 

Några tips:

-          Ha mål, både långsiktiga och kortsiktiga

-          Ha en bra planering, dels över hela säsongen men även veckoplaneringar

-          Var noggrann med allt gällande din häst

-          Var tacksam för ditt team (föräldrar, tränare, sponsorer)

-          Glöm inte att ta hand om dig själv

-          Håll din häst glad

 

Ni hittar mig på

Facebook: www.facebook.com/stallsofiekarlsson

Instagram: stall sofie karlsson