Med Samshield är det lätt att hitta rätt storlek

Om din Samshield-hjälm har blivit för trång behöver du inte nödvändigtvis köpa en helt ny hjälm. Med deras smarta storlekssystem räcker det att du byter ut hjälmens innerpadd (liner), och kan därigenom spara mycket pengar. Detta är väldigt praktiskt för växande barn och tonåringar eller för dig som vill kunna använda hjälmen både med utsläppt- och uppsatt hår.

Storlek på ridhjälmens skal

Börja med att välja storlek på ridhjälmens skal när du köper en hjälm från Samshield. Samshields hjälmar finns i tre valbara storlekar som standard; small, medium och large. För beställning av storlek XL är det 4–6 veckors beräknad leveranstid.
Varje ytterskal kan justeras med 5–6 olika innerpaddar, vilket gör att det alltid går att få fram den perfekta storleken för just dig.

Här hittar du alla våra hjälmar från Samshield.

Storlek på hjälmens innerpadd

Samshields utbytbara innerpaddar finns i storlekarna 52-64 som standard, medan storlekar större än 61 har en beräknad leveranstid på 4-6 veckor.
När innerpadden blivit sliten eller smutsig är den enkel att ta ut och kan tvättas i maskin. Rekommenderade skötselråd är maskintvätt på max 30 grader (fintvätt) eller för hand.
Samshields liners har en utbytbar pad gjord av memoryskum som bibehåller sin form och funktion, det vill säga blir inte kompakt eller tillplattat med tiden. Dessa fästs inuti hjälmen med ett starkt clip-system som är extremt slitstarkt och påverkas inte av slitage som till exempel kardborre gör.

Samshield erbjuder två olika typer av liners:

Knäppning

Det är viktigt att hjälmen är rätt inpassad. Spännena på Samshields hjälmar samt den innovativa och smarta knäppningen gör att hjälmarna inte riskerar att glida fram, utan sitter på plats och behåller sin rätta position.

 

Kontakta oss om hur du väljer rätt storlek

Fortfarande osäker på hur du väljer rätt storlek på din hjälm från Samshield? Välkommen att kontakta oss på +46 60 15 70 70 så hjälper vi dig.